Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ενέργειες για το έργο επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης του Αεροδρομίου Νάξου

Θέμα: Εργασίες για την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης για την επέκταση τους διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο Νάξου
Πιστός στις δεσμεύσεις του, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, επανέφερε το θέμα του αεροδρομίου στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου. Μετά από προσωπικές επαφές με την ηγεσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, υλοποιείται η σύνταξη φακέλου για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα άφιξης μεγαλύτερων αεροσκαφών στη Νάξο.
Όπως είχε προαναγγείλει ο Μανόλης Μαργαρίτης, εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας της Υ.Π.Α. και τεχνικής εταιρίας επισκέφθηκαν τη Νάξο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο του εδάφους και δειγματοληπτικές γεωτρήσεις πλησίον του διαδρόμου, ώστε να εκπονηθεί η γεωτεχνική μελέτη. Οι εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, ολοκληρώθηκαν ήδη και πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμπλήρωση του φακέλου επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης. Προς αυτήν την κατεύθυνση και όπως είχε προαναγγείλει και δεσμευθεί ο Δήμαρχος, ήδη ολοκληρώθηκε η τοπογραφική μελέτη και η σύνταξη των κτηματολογικών πινάκων από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να επισκεφθούν τη Νάξο μέλη της Διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ώστε να δρομολογηθούν οι περαιτέρω ενέργειες για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης.  

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του τεχνικού κλιμακίου και την ανόρυξη διερευνητικών γεωτρήσεων, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε τα εξής: «Μεριμνώντας για την ανάπτυξη των πέντε νησιών του δήμου μας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση έργων αναπτυξιακού προσανατολισμού, που θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό και ταυτόχρονα θα συμβάλουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μόνιμων κατοίκων των νησιών μας. Η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης είναι μια από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, καθώς θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου και θα δώσει διέξοδο στη μετακίνηση των δημοτών μας. Είναι ένα έργο το οποίο ήταν θαμμένο στα συρτάρια των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Όμως, εμείς, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για την ανάπτυξη του τόπου, επαναφέραμε το θέμα και προχωράμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για έργα ανάπτυξης των πέντε νησιών του δήμου μας».



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
              ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να εκφράσω μια απορία ρε παιδιά: γιατί τον αποκαλούν διάδρομο προσγείωσης;
απογειώσεις δεν θα γίνονται από τον συγκεκριμένο διάδρομο;
μήπως θέλει να πει κάτι ο ποιητής για τις προοπτικές που ανοίγονται για το νησί;;;
προσγειωθείτεεεεεεεεεεεεεε