Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ο Κώστας Μανωλάς στα χνάρια του θείου του. H εκπομπή FIFA Futbol Mundial, η οποία είναι παραγωγή της IMG για λογαριασμό της FIFA, έκανε ένα πολύ όμορφο οδοιπορικό στη Νάξο και ασχολήθηκε με τους Στέλιο και Κώστα Μανωλά (VIDEO).

Το όνομα "Μανωλάς" είναι βαρύ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνδέθηκε με τον Στέλιο, έναν από τους μεγαλύτερους αμυντικούς που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα, μεγαλουργώντας για χρόνια με την φανέλα της ΑΕΚ και με την Εθνική ομάδα, ενώ στα χνάρια του κινείται και ο ανιψιός του, Κώστας.
H εκπομπή FIFA Futbol Mundial, η οποία είναι παραγωγή της IMG για λογαριασμό της FIFA, επιμελήθηκε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα για την οικογένεια Μανωλά, την ποδοσφαιρική διαδρομή τους και το πως ο νυν άσος του Ολυμπιακού εμπνεύστηκε από τον θείο του, καταφέρνοντας να αφήσει τη Νάξο και να φτιάξει το δικό του όνομα, το οποίο σιγά σιγά...
ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα.
Υπέροχες εικόνες από το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που μεγάλωσε ο Κώστας Μανωλάς, έχοντας για όνειρο να πορευτεί στα ίδια μονοπάτια με τον θείο του και το επίθετο αυτό να έχει μια συνέχεια στο πέρασμα των χρόνων. Και μέχρι στιγμής, τα καταφέρνει περίφημα...
Στο αφιέρωμα μιλάει ο αμυντικός των Πειραιωτών, ο οποίος αναφέρεται στις δυσκολίες που έχει για ένα παιδί που ζει σε νησί, να μπορεί να δουλέψει σωστά και να ανελιχθεί, στην δουλειά που χρειάστηκε να κάνει προκειμένου να ανέβει σιγά σιγά και στο μεγάλο βήμα να έρθει στα 16 του χρόνια στην Αθήνα, προκειμένου να δοκιμαστεί στην ΑΕΚ και από εκεί να ξεκινήσει το δικό του ποδοσφαιρικό ταξίδι.
Σε άλλο σημείο μίλησε και για τον θείο του, το πόσο πολύ τον βοήθησε να βελτιωθεί, μαθαίνοντάς του τα μυστικά της θέσης, ενώ αναφέρθηκε και στην Εθνική του 1994, που πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ασχέτως αν δεν κατάφερε να έχει μια καλή παρουσία.
Όσο για τον Στέλιο Μανωλά, μίλησε για τις αρετές του ανιψιού του, για το βήμα να πάει στην Αθήνα, το οποίο μόνο εύκολο δεν ήταν και τον εγκωμίασε για τα καλά. Επίσης, μίλησε για τη μεγάλη Αργεντινή του Μαραντόνα, του Κανίγια, του Μπατιστούτα και του Σιμεόνε που αντιμετώπισε στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών και το πόσο πολύ δεν επέτρεψε στην Εθνική μας να την κοντράρει.
Ο Στέλιος Μανωλάς βρέθηκε στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994 και 20 χρόνια μετά ο Κώστας Μανωλάς εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. "Η οικογένεια Μανωλά, η υπερηφάνεια της Νάξου και η υπερηφάνεια της Ελλάδας", καταλήγει το αφιέρωμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: