Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά των εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση για έναρξη σχολικής χρονιάς
Σήμερα 11 Σεπτέμβρη 2015, ημέρα που επίσημα ανοίγουν τα σχολεία όλης της Χώρας και που θα έπρεπε ήδη το κράτος να είχε μεριμνήσει ώστε να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά των εκπαιδευτικών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ξεκινάει η σχολική χρονιά με 6000 χιλιάδες κενές θέσεις στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης συμφώνα με τα στοιχεία του υπουργείου παιδείας.
Την ίδια ώρα καλούνται τα παιδία και οι γονείς όπως στην περίπτωση του Τοπικού μας Διαμερίσματος να παραστούν στην διαδικασία «αγιασμού-ενάρξεωςς» της νέας σχολικής χρονιάς χωρίς να γνωρίζουν πότε ακριβώς θα καλυφθούν τα κενά τόσο στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο της Κωμιακής, όσο και του Απόλλωνα...

Ως πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας και κάτοικος αυτού του τόπου, ο οποίος καθημερινά υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο από τους κάθε φορά επιδόξους διαχειριστές αυτού του συστήματος, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, στερώντας από τα παιδιά μας το δικαίωμα στη μόρφωση, με τη συρρίκνωση και υποβάθμιση των σχολικών μονάδων και την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, στηρίζω την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κορωνίδας και των Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Απόλλωνα, να μη συμμετέχουν ούτε εκείνοι ούτε τα παιδιά τους στη διαδικασία του αγιασμού – ενάρξεως της σχολικής χρονιάς, μέχρι την κάλυψη των κενών θέσεων και δηλώνω πως ούτε εγώ δεν θα παραβρεθώ στη διαδικασία αυτή σεβόμενος την ανάγκη και το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση την οποία σήμερα στερούνται.
Καλώ όλους τους φορείς και τους κατοίκους του Τ.Δ. Κορωνίδας, αλλά και συνολικά τους κατοίκους του νησιού, μαζικά και οργανωμένα να παλέψουμε για το σχολείο και την παιδεία που πραγματικά έχουν ανάγκη τα παιδία μας. Δημόσια και δωρεάν για όλους, που θα παρέχει βασικές γνώσεις σε όλα ανεξαρτήτως τα παιδιά, που θα εξασφαλίζει να μην υπάρχει κανένας μαθητής έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Θα δίνει στέρεα γνώση, εφόδια για τη ζωή, θα αναπτύσσει την κριτική σκέψη.
Σε αυτή την προσπάθεια μπροστάρης και αρωγός θα πρέπει να είναι και ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, τον οποίο καλούμε να στηρίξει ενεργά αυτόν τον αγώνα, αλλά και να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τόσο το Δημοτικό Σχολείο της Κωμιακής, όσο και του Απόλλωνα και για τα οποία κατ’ επανάληψη έχει ενημερωθεί, αλλά και να πιέσει κάθε αρμόδια υπηρεσία ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία.


Δημήτρης Κορρές

Πρόεδρος Τ.Κ. Κορωνίδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Κορωνίδας με απόφαση του δεν συμμετέχει στην διαδικασία αγιασμού ενάρξεως της σχολικής χρονιάς, επειδή δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις δασκάλων και Νηπιαγωγών και από πληροφορίες που έχουμε δεν προβλέπεται άμεσα να καλυφθούν τα κενά.
Καταγγέλλουμε την αδιαφορία και την υποβάθμιση του σχολείου της Κωμιακής και καλούμε όλους τους γονείς και τα παιδιά να απέχουν από την διαδικασία και να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την πλήρωση των θέσεων.
Καλούμε τους φορείς και τους Συλλόγους, όλοι μαζί οργανωμένα να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των κενών τόσο στην Κωμιακή όσο και στον Απόλλωνα.  

Για το ΔΣ:
Η πρόεδρος Η Γραμματέας
Σοφία Φρατζέσκου       Κατερίνα Βιτζηλαίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εμείς οι γονείς του Δημοτικού σχολείου Απόλλωνα Νάξου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-2016, που αφορούν στο ότι, αύριο 11/9/2015 επρόκειτο να τελεσθεί Αγιασμός χωρίς τον διδάσκοντα εκπαιδευτικό  του σχολείου και εν συνεχεία να κλείσει το σχολείο μέχρι να καλυφτεί η θέση, ενώ μέχρι χθες φαινόταν τοποθετημένος κάποιος εκπαιδευτικός,
αποφασίσαμε και σας ανακοινώνουμε ότι:
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα παραστούμε στον Αγιασμό ούτε εμείς αλλά ούτε και τα παιδιά μας. Θεωρούμε ότι Αγιασμός γίνεται όταν ξεκινάει η σχολική χρονιά, ώστε να ευλογηθούν ο δάσκαλος και οι μαθητές και αυτό προϋποθέτει να υπάρχει δάσκαλος και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματα από εκείνη την ημέρα. Καταγγέλλουμε την αδιαφορία των υπευθύνων, την υποτίμηση της νοημοσύνης μας αλλά και το ότι τα σχολεία του Τ.Δ Κορωνίδας  για μια ακόμη φορά μένουν στο περιθώριο.
Παράλληλα καλούμε τους φορείς και τους Συλλόγους, όλοι μαζί οργανωμένα να διεκδικήσουμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών των σχολείων, σε όλο το Τ.Δ Κορωνίδας.  

Οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Απόλλωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: