Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Πλοίο βουλιάζει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά!

Μεγάλη και επικίνδυνη κλίση έχει πάρει πλοίο το οποίο εδώ και καιρό είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος βύθισης! Το πλοίο «Παναγία Τήνου» (το παλαιό “Άγιος Γεώργιος), όπως... είναι γνωστό είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και πολύ καιρό στην Ε4 του λιμανιού του Πειραιά και δεν εκτελεί δρομολόγια λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Αυτή τη στιγμή έχουν κινητοποιηθεί τα ρυμουλκά Ρ/Κ Έκτωρ και Άτλας προκειμένου να απομακρύνουν το πλοίο από το λιμάνι, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, ενώ έχει κλιθεί σε βοήθεια του λιμενικού και η Πυροσβεστική υπηρεσία η οποία έχει στείλει στο σημείο ένα όχημα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στο πλοίο έχει δημιουργηθεί ρήγμα και υπάρχει εισροή υδάτων! Τα πλοία που ήταν αγκυροβολημένα κοντά στο καράβι απομακρύνονται για λόγους ασφαλείας, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση άντλησης των υδάτων.


Η κλήση σύμφωνα με πληροφορίες είναι 40 μοίρες ενώ υπάρχει ήδη πλωτό φράγμα από το Λιμενικό ενώ έχει στηθεί και σχέδιο απορύπανσης σε περίπτωση βύθισης.
Αυτή την ώρα στο σημείο που βρίσκεται το μισοβυθισμένο πλοίο επιχειρούν δύτες με σκοπό να ανακαλύψουν το σημείο στο οποίο έχει δημιουργηθεί το ρήγμα και σε τι κατάσταση αυτό βρίσκεται.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: