Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Συναυλία του Ψαραντώνη στο Φεστιβάλ Νάξου


Τρίτη 23/8 | Ώρα 21:30 | Πύργος Μπαζαίου
Είσοδος 15€, 12€ μειωμένο
Ο Ψαραντώνης νέος και πανάρχαιος μαζί,  με τη  δύναμή του στον
αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.
Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης, μα και από τη φύση του απείθαρχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνως και ο στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης – ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων μαζί και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων...

Στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακαλύπτουν, είναι ο Μάνος Χατζιδάκις ο οποίος θεσπίζοντας ένα ειδικό βραβείο για «μια ισχυρή και ιδιότυπη μουσική προσωπικότητα που παίζει λύρα και ονομάζεται Ψαραντώνης», τον βραβεύει ως τον «Πρώτο Λυράρη της Ελλάδας» στον Μουσικό Αύγουστο που διοργανώνει το 1979 .
Απο το 1980 έως σήμερα συμμετέχει  σε μεγάλα φεστιβάλ σε Ευρώπη
Αυστραλία και Αμερική .
Ο Κρητικός μουσικός το 2007 ήταν ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στο
περίφημο  φεστιβάλ All Tomorrow’s Parties,  στο Μάινχεντ (Αγγλία). Το
2009 προσκαλείται για δεύτερη φορά στο All Tomorrow’s Parties, στην
Αυστραλία υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Nick Cave.
Το 2014 O Nick Cave συνεργάζεται  με τον Ψαραντώνη στο soundtrack της πολυβραβευμένης ταινίας  Loin Des Hommes ( Μακριά Από τους Ανθρώπους). Απο 2009 έως σήμερα συνεργάζεται δισκογραφικά και σε μουσικές παραστάσεις στην Ευρώπη με τον  vinicio capossela.
Τον Ψαραντώνη επέλεξαν για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015  οι Λετονοί δημιουργοί του πολιτιστικού προγράμματος
Mindpower/Domasspēks.
Η λύρα του Ψαραντώνη εκτίθεται σήμερα στο Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ) όπου και προβάλλεται βίντεο με τον ίδιο να παίζει Λύρα.
Η μουσική παράσταση στον Πύργο Μπαζαίου, περιλαμβάνει γνωστά  τραγούδια  από ολόκληρη την δισκογραφία  του Ψαραντώνη , καθώς  και  ανέκδοτα  αποσπάσματα  από τον δίσκο που ηχογραφεί με  τον τίτλο '' Ο Ερωτοκριτος''.

Διάθεση εισιτηρίων (15€) Φεστιβάλ Νάξου
Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Χώρα Νάξου-Αγιασσός | Τηλ. 22850 31402
Cafe Citron, παραλία Χώρας Νάξου | Τηλ. 22850 27055
Αποστακτήριο Βαλληνδρά, Χαλκί | Τηλ. 22850 31220
Café Asmari, Απείρανθος | Τηλ. 22850 61256


Δεν υπάρχουν σχόλια: