Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Έναρξη 4ου ψεκάσμου δακοκτονίας


« Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας »
Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από την 29 Σεπτεμβρίου 2016, οι οποίοι θα διαρκέσουν 8 ημέρες και ολοκληρώνονται στις 6 Οκτωβρίου 2016, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Φιλωτίου, Χαλκείου, Δαμαριώνα, Σαγκρίου, Ποταμιάς και Μελάνων...

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.

Επίσης η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και   ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει μετά την 21 Οκτωβρίου 2016  (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών  ψεκασμών).  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361453 .

      

                                                                                                 Ε.Π.

       
               
    


     
                        
          
 


  
Ο Δ/ντής Δακοκτονίας


                          Βάσιλας Φλώριος
                               γεωπόνος




Δεν υπάρχουν σχόλια: