Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση του Βουλευτή Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Νίκου Μανιού, με την Πρόεδρο της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, Γκάμπι Τσίμερ

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ και άλλους Ευρωβουλευτές της ομάδας.
Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του κυβερνητικού έργου και των αλλαγών που έχουν επιτευχθεί υπέρ των αδυνάτων στο ασφαλιστικό και σε άλλους τομείς.
Βασικό και αναμενόμενο ερώτημα της Γκάμπι Τσίμερ ήταν αν το πλέγμα ασφαλιστικών κινήσεων συνιστά τομή για το κυβερνητικό έργο και αν η Ελλάδα οδεύει προς ένα σύστημα με ενιαίο χαρακτήρα και κοινωνικά κριτήρια για...

τους εργαζομένους.
Ο Νίκος Μανιός εξήγησε και περιέγραψε τον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Επισήμανε τα θετικά στοιχεία του σε αντιδιαστολή με το νεοφιλελεύθερο ορίζοντα που θέλει την ανάπτυξη να επιτυγχάνεται με περικοπές των συντάξεων. «Τα μέτρα που οδηγούν σε μείωση αποδοχών θα οδηγήσουν μόνο σε μια μεγάλη ψαλίδα όπου κάποιοι συνταξιούχοι θα έχουν πολύ μεγάλες συντάξεις ενώ κάποιοι άλλοι ντροπιαστικά μικρές», τόνισε ο Βουλευτής Κυκλάδων.
Η συνάντηση έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Προτάθηκε και το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον κ. Μανιό, να συνταχθεί ένα σύντομο φυλλάδιο το οποίο θα αναλύει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και θα περιλαμβάνει ενημερωτικά στοιχεία για το κυβερνητικό έργο.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για ενδυνάμωση των επαφών και καλύτερο συντονισμό σε κοινωνικά θέματα που αφορούν τους πολίτες όπως το ασφαλιστικό μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Νίκος Μανιός
Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Μέλος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας
Μέλος Υποεπιτροπής για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών
Βουλής 4, 10562

Δεν υπάρχουν σχόλια: