Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η Αγροτική Νέα Τάξη Πραγμάτων

Η κυβέρνηση κλείνει το αγροτικό ζήτημα από δύο πλευρές: Πρώτα καταστρέφοντας τους νυν αγρότες κατατάσσοντάς τους ως επιχειρηματίες μέσω του νέου φορολογικού και αγροτικού και δεύτερον βάζοντας ως ανταγωνιστές τους επιχειρηματίες που θα παίρνουν δημόσια γη...
Η Βιομηχανική γεωργία αποφασίστηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα
Αν σας έλεγαν, ότι σε δέκα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη, που δεν συνεργαζόταν, θα λέγατε, ότι συνωμοσιολογούμε. Αν σας παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που...

Δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την επέτειο των Ιμίων

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την κρίση των Ιμίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την τραγική νύχτα των Ιμίων. Τη νύχτα εκείνη κατά την οποία ο Ελληνισμός θρήνησε τρεις νεκρούς Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, τον Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.
Η θυσία των τριών αξιωματικών αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, της ακεραιότητας και αξιοπρέπειας της Ελλάδος. Αποτελεί σύμβολο αντίστασης σε κάθε επιβουλή κατά της πατρίδας μας...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΟΥ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 04-02-2016 ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ

Φίλες / Φίλοι,
Μια νέα εποχή σηματοδοτεί για την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου η αλλαγή του χώρου που φιλοξενεί τις προβολές της. Μετά από 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην αιθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Καθολικής Μητρόπολης, χάρη στην ανιδιοτελή φιλοξενία του πατέρα Εμμανουήλ Ρεμούνδου, η Κινηματογραφική Λέσχη βρίσκει φέτος - δικαιωματικά - μια νέα μόνιμη στέγη στο ανακαινισμένο κτήριο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών. Σάς περιμένουμε για να εγκαινιάσουμε τον νέο "κινηματογράφο" μας, με την
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΓΗ" (1976) του ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΕΓΚ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 9.00 μ.μ., στο κτήριο της Σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο (είσοδος από την αυλή της σχολής που βρίσκεται στην πλευρά του Αρχαιολογικού Μουσείου).
Λίγα λόγια για το έργο :
Βασισμένος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουόλτερ Τέβις, ο “Ανθρωπος που έπεσε στη Γη” παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση ενός εξωγήινου που επισκέπτεται τη Γη για να σώσει τον πλανήτη του από την έλλειψη νερού. Η ανέλιξή του σε πανίσχυρο επιχειρηματία γίνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα χάρη στην ευφυία και τις προηγμένες επιστημονικές του γνώσεις. Το ίδιο απότομη, όμως, θα είναι και η καταβαράθρωσή του στην άβυσσο των ανθρώπινων αδυναμιών, του αλκοόλ, του σεξ και της απάθειας, παρασύροντας στον ξεπεσμό του τους γήινους συνοδοιπόρους του.
Δίπλα στην πεσιμιστική εικόνα μιας αλληγορίας για την παρακμή του ανθρώπινου πολιτισμού, το σκεπτόμενο science fiction του Ρεγκ ενεργοποιεί συναισθήματα ανέλπιστα για ένα συνήθως ψυχρό κινηματογραφικό είδος :

Κάλεσμα για οργάνωση Ναξιώτικης Αποκριάς

Η Κοινωφελής Επιχείρηση και το Νο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και η Ομάδα εθελοντών σας καλούν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 19:00, στη Σχολή Ουρσουλινών, προκειμένου να συζητήσουμε και να οργανώσουμε όλοι μαζί τη Ναξιώτικη Αποκριά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Οι άνεργοι να βγουν μπροστά, να πάρουν αγωνιστική θέση απέναντι στο ασφαλιστικό έκτρωμα που τους διαλύει παραπέρα τη ζωή!
Το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους χιλιάδες ανέργους, στους εργαζόμενους που ανακυκλώνονται ανά εξάμηνο στα κακοπληρωμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ, στους αυτοαπασχολούμενους που έβαλαν λουκέτο, στους νέους και τις νέες που συμπιέζουν τη ζωή τους ανάμεσα σε αγγελίες, σε δουλειές του ποδαριού και σε προγράμματα voucher και τους καλεί σε άμεσο αγωνιστικό ξεσηκωμό!
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό είναι φωτιά και λάβρα για τους ανέργους!
Δε φτάνει η καθημερινή πίεση που υπάρχει στους ανέργους σήμερα, το άγχος για να τα φέρουν πέρα, το ποσό τους επιδόματος ανεργίας που δεν αρκεί αλλά και δεν καλύπτει το σύνολο των ανέργων, έρχεται επιπλέον το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό και υπονομεύει και χαντακώνει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον τους...
Η κυβέρνηση που προκλητικά και με θράσος δηλώνει πως νομοθετεί υπέρ των αδυνάτων, τσακίζει τους ανέργους κάθε ηλικίας, νυν και μακροχρόνιους. Και σήμερα απροστάτευτοι άνεργοι, μισοάνεργοι με μισθούς των 300-400 ευρώ και στο μέλλον εκτεθειμένοι στο όριο της ανέχειας!

Το top 5 της εβδομάδας...

20 χρόνια πριν...

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια, τη νύχτα 30 προς 31 Ιανουαρίου 1996 έπεσαν νεκροί τρεις Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, προφανώς από Τούρκους καταδρομείς που είχαν καταλάβει τη δυτική Ίμια, υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και την ελευθερία του λαού μας από τον επεκτατισμό του στρατοκρατικού καθεστώτος της Άγκυρας.. 
Οι Έλληνες σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο, μαζί με τους άλλους χριστιανικούς λαούς της περιοχής, αλλά και με τον ηρωϊκό λαό των Κούρδων, αποτελούν εμπόδιο στις νεο-οθωμανικές επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει μία οιονεί αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, με τις ευλογίες των υπερατλανικών κοινών "συμμάχων" μας και του ΝΑΤΟ, δεδομένου μάλιστα ότι αποτελεί αντίβαρο και ανταγωνιστή προς την Ρωσία, είτε τσαρική είτε σοβιετική είτε σύγχρονη...

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Έγινες Ευρωπρεπής

Δεν είναι οι πολιτικοί και οι δανειστές που σου καταπατούν την αξιοπρέπεια αλλά εσύ ο ίδιος. Από το 2012 πριν το σαμαρικό μνημόνιο είχαν ξεκινήσει χώρες από την Φιλανδία μέχρι την Τσεχία να λένε στα μούτρα του κάθε υπουργίσκου που δήθεν διαπραγματευόταν: "Φύγετε από την Ε.Ε.", "Έξω από την Ευρωζώνη" με όλες τις φεντεραλιστικές φυλλάδες της Ε.Ε να χλευάζουν τους κοπρίτες, ανάξιους, κλεφτρόνια Έλληνες. Τίποτε ο Έλληνας, εκεί, είχε στυλώσει τα πόδια σαν μουλάρι στον ανήφορο και ήθελε Ευρώπη πάση θυσία.
Έβγαινε ο Σόιμπλε από το 2014 και σε κάθε αποστροφή του λόγου του για την Ελλάδα ανέφερε το Grexit. Έφτασε να χαρακτηρίσει ως ηλίθιο στο να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις τον ελληνικό λαό αφού στον εκπρόσωπό του το απεύθυνε και όλοι γελάσαμε. Καμία αντίδραση οι Έλληνες. Θέλουν Ευρώπη κι ας χαρακτηρίζονται ως ηλίθιοι της "ευρωπαϊκής οικογένειας". Γίναμε το "χαζό παιδί χαρά γεμάτο" της ναζιστοπαρέας των Βρυξελλών...

Φωτογραφία μίας πατάτας αγοράστηκε έναντι 1 εκατ. ευρώ!

Επιχειρηματίας διέθεσε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να αγοράσει τη φωτογραφία μίας πατάτας από φημισμένο Ιρλανδό φωτογράφο. Μερικά ποτηράκια κρασί ίσως να βοήθησαν στην απόφασή του.
Ο καλλιτέχνης ονομάζεται Κέβιν Άμπος και είναι περισσότερο γνωστός για πορτρέτα διασήμων που έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά όπως το Vogue. Μεταξύ αυτών, ο Τζόνι Ντεπ, ο Μπομπ Γκέλντοφ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Γιόκο Όνο κ.ά.
Ο αγοραστής επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος. Ξέρουμε μόνο ότι είναι Ευρωπαίος, επιχειρηματίας και, προφανώς, πλούσιος.
Η φωτογραφία, επίσης, μπορεί να συνοψιστεί σε λίγα λόγια: Είναι μία ιρλανδέζικη οργανική πατάτα σε μαύρο φόντο.
Τα έργα του Άμπος συνήθως πωλούνται μέχρι 200.000 – 300.000 ευρώ. Το μυστικό...

Κυβέρνηση προβοκατόρων και λασπολόγων

Πεταλώνοντας τζιτζίκια...
«Το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ στις φορολογικές τους δηλώσεις» ανέφερε σήμερα ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Συνδυάζουμε την παραπάνω δήλωση με εκείνη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος προ δύο ημερών, μιλώντας πάλι σε εκπομπή του ΣΚΑΪ – ναι, ενός από τους σταθμούς που λειτουργούν παράνομα – εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπάρχει φοροδιαφυγή στους αγρότες με το λογικό επιχείρημα: «Είναι σαφές αυτό από την στιγμή που ενώ η αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ, δηλώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών μόνο 5 δισ. ευρώ, δηλαδή τα μισά».
Επιστρέφουμε στον κ. Αλεξιάδη και στο 88% των αγροτών που δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ. Με δεδομένη την τεράστια φοροδιαφυγή προκύπτει ένα βασικό ερώτημα:

Κείμενο-παρέμβαση της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου για το αγροτικό ζήτημα

«Είμαι σοσιαλιστής, όνομα και πράγμα, φέρω τον τίτλο μου πιστώς και υπερηφάνως. Πιστεύω ως Παντοκράτορα, ποιητή ορατών τε και αοράτων, την εργασίαν, και ως ομοούσιον και αχώριστον τριάδα της ευτυχίας και της ειρήνης, την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφότητα»
Μαρίνος Αντύπας
Τα νέα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα δώσουν τη χαριστική βολή στα φτωχά και μικρομεσαία αγροτικά στρώματα. Το ξερίζωμα όμως των μικρών αγροτών από την ύπαιθρο έχει ξεκινήσει πριν πολλές δεκαετίες, χάρη στις πολιτικές που υιοθέτησε το ελληνικό κράτος από τη μεταπολίτευση και μετά. Η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, συνακόλουθα, η εφαρμογή μιας αγροτικής πολιτικής κομμένης και ραμμένης στα μέτρα των μεγάλων αγροτοβιομηχανιών υπήρξε ολέθρια για τους μικρούς παραγωγούς και οδήγησε στην υποβάθμιση του πρωτογενή τομέα συνολικά...

Σε μαύρες εποχές μας γυρίζει η προσπάθεια φίμωσης της λαϊκής έκφρασης από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του δημάρχου, πραγματοποίησε σήμερα 29/1/2016 η γραμματεία και μέλη του ΠΑΜΕ Νάξου, με αφορμή την ενέργεια, με εντολή αντιδημάρχου, να κατεβασουν τα συνεργεία καθαριότητας το πανό του ΠΑΜΕ από τα κάγκελα του ΓΕΛ Νάξου, που προπαγάνδιζε την απεργία στις 4 Φλεβάρη.
Η γραμματεία ζήτησε εξηγήσεις για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και να επιστραφεί το πανό που εκλάπη.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι έγινε για λόγους ρύπανσης και ότι το πανό δεν υπάρχει για να επιστραφεί .
Στην πραγματικότητα όμως στόχος ήταν το περιεχόμενο του πανό και όχι η ρύπανση, αφού ξήλωσαν το πανό και άφησαν τα στηρίγματα!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...

Και ο τρόπος είναι ένας.
Οι εξής δύο:
Πρώτον κοινωνική συνένωση και συνοχή για αντιμετώπιση του κοινού εχθρού...
Και δεύτερον σπάσιμο των τηλεοράσεων και ενημέρωση από ελεύθερα αυτοδιαχειριζόμενα κανάλια και σταθμούς, κι ελεύθερα blog και sites στο διαδίκτυο.
Κοινωνική αλληλεγγύη:
Το Α και το Ω μιάς σοβαρής και ελπιδοφόρας κοινωνικής επανάστασης, ή μιάς παλλαϊκής εξέγερσης.
Δεν υπάρχουν πιά αγρότες, γιατροί, καθηγητές, έμποροι, ή πλανόδιοι πωλητές.
Υπάρχουν έλληνες που καταστρέφονται, εξουθενώνονται, απαξιώνονται και μιά πατρίδα που ρημάζεται και καταληστεύεται, εξ αιτίας του κολοσσιαίου σε έκταση πειράματος της ναζιστικής Νέας Τάξης, της μετατροπής δηλαδή εν καιρώ ειρήνης και με...

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ό,τι διατάζει η Γερμανία.

Καθώς το θέμα των προσφύγων είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση -και οι εταίροι απειλούν να μας πετάξουν έξω από την Σένγκεν-, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις διαταγές του Βερολίνου και να μην φέρει την παραμικρή αντίρρηση.
Από τη στιγμή που ο ρατσισμός και ο εθνικισμός φουντώνουν ξανά σε όλη την Ευρώπη, η Ελλάδα δεν πρέπει να επαναλάβει το λάθος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και να αντισταθεί ξανά στον φασισμό.
Ακόμα πληρώνει η Ελλάδα το ολέθριο ΟΧΙ που αναγκάστηκε να πει ο Ιωάννης Μεταξάς, μετά από διαταγή των Βρετανών...

''Μάσκα''...

Μωρέ δίκιο έχει ο Βασίλης ο Λεβέντης που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης! Αφού ο καθένας από μόνος του δεν αρκεί, μήπως γίνει τίποτα αν δοκιμάσουν όλοι μαζί! Δεν...

Η ΠΝΟ "έδεσε" τις αθλητικές διοργανώσεις

Αχ αυτή η Νησιωτικότητα… 
Πόσο αλήθεια θα την πληρώσουμε… Η απεργία της ΠΝΟ για το σαββατοκύριακο οδήγησε στην ακύρωση όλων των αθλητικών διοργανώσεων που ήταν προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο σε τοπικό επίπεδο. Και μιλάμε για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ… Μάλιστα, είχαμε και τη σχετική ανακοίνωση από την ΕΠΣ Κυκλάδων που ανέφερε ότι «λόγω της νέας 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, συνέπεια της οποίας είναι να μην πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά καθώς και τα ενδοκυκλαδικά (πλοίο ΑΡΤΕΜΙΣ), αναβάλλονται ΟΛΟΙ οι προγραμματισμένοι αγώνες του Παρασκευοσαββατοκύριακου 29,30 & 31-1-2016»...

Μ. Γλέζος: Ζητώ για πολλοστή φορά συγγνώμη που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα (video)

Μιλώντας με τη συντονιστική επιτροπή τους παρομοίασε με σύγχρονους Σπαρτιάτες που αρνούνται να δώσουν Γη και Ύδωρ.
Τη συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών της Κορινθίας δήλωσε με την παρουσία του στο μπλόκο ο Μανώλης Γλέζος.
Μιλώντας με τη συντονιστική επιτροπή τους παρομοίασε με σύγχρονους Σπαρτιάτες που αρνούνται να δώσουν Γη και Ύδωρ.
Για πάνω από μισή ώρα μίλαγε με τους αγρότες ο Μανώλης Γλέζος. «Ζητώ για πολλοστή φορά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα που βλέπει μόνο την εξουσία», δήλωσε χαρακτηριστικά...

Ευχαριστήριο στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ευχαριστούν θερμά την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας και ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, για την προσφορά προς την Κοινωφελή Επιχείρηση και τη στήριξη που παρέχει στη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι».

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων, φυσικοί σύμμαχοι στον στόχο της θωράκισης του κλάδου της κρουαζιέρας

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΕΚΦΝ παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος – Ποιες αποφάσεις ελήφθησαν
Στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην έδρα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στον Πειραιά, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Επιχειρηματικότητας κ. Παναγιώτη Κουνάκη.
Ο λόγος που ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης, ήταν η συνεννόηση με τους φορείς της ναυτιλίας για την διαμόρφωση κοινού πλαισίου δράσης, για την θωράκιση του πολύ σημαντικού κλάδου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αυτού της κρουαζιέρας...

Το σήκωσε ο Μαϊτός!

Ο Γ. Μαϊτός είναι o θριαμβευτής του 3ου Πανναξιακού Πρωτάθληματος Τάβλι!
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η τελετή για την στέψη του Πρωταθλητή και τις απονομές των μεταλλίων και των δώρων στους νικητές του Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι "HEAVENS CAFE"2015, κλείνοντας έτσι την αυλαία μιας γιγαντιαίας διοργάνωσης όπου σημειώθηκαν μεγάλα ρεκόρ σε συμμετοχές παικτών (52 παίκτες), διάρκεια χρόνου(3 μήνες) και αριθμού αγώνων (400)!
Το ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατέκτησε ο Γιώργος Μαϊτός ο οποίος επικράτησε με 2-0 νίκες στον μεγάλο τελικό αφήνοντας στην 2η θέση τον αντίπαλό του Λεωνίδα Καλαβρό και...

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία στις 11 πμ
Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση! Ό,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης  έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας την διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας...

Κι αν υιοθετούσε η Ελλάδα το μέτρο κατάσχεσης κι αυτή;

Καταντά ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει με την ανηθικότητα ορισμένων Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας, οι οποίοι ξεχνώντας με συνοπτικές διαδικασίες τον υποτιθέμενο ανθρωπισμό τους (διότι πρόκειται για ανηθικότητα στον υπερθετικό) και ενθυμούμενοι τους «κανόνες» της στρατηγικής και πιο συγκεκριμένα της «αποτροπής» (deterrence), ψηφίζουν μέτρο κατάσχεσης των τιμαλφών και μετρητών που έχουν μαζί τους οι μετανάστες-πρόσφυγες, με πρόσχημα τη χρηματοδότηση της παραμονής τους…

Ίμια...


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει ημερίδα για την αναγκαιότητα του διαδικτυακού marketing, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 18:30, στην αίθουσα της Ένωσης Ξενοδόχων.
Το θέμα «Διαδικτυακό Marketing και τουρισμός» θα αναλύσει ο Digital Marketing Manager κ. Σταύρος Λάτος.

που φτάσαμε...


Πρόσκληση σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, περιφέρειας νοτίου Αιγαίου

 
  Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 02 Φεβρουαρίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 175 και 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010) και την διάταξη του άρθρου 5 του Ν. 4071/11-04-2012  με το οποίο αντικαθίσταται το άρθρο 176 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: