Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Τουρισμός: Αποθεώνει την Ελλάδα ο Αυστριακός τύπος!

1η η Ελλάδα το 2016 στις προτιμήσεις των Αυστριακών για διακοπές!
Πρωτοφανής αποθέωση για την Ελλάδα και τις ομορφιές της από το σύνολο του αυστριακού τύπου τις τελευταίες μέρες. Στην εφημερίδα Österreichδημοσιεύθηκε χθες άρθρο υπό τον τίτλο «Αύξηση κατά 60%: Η Ελλάδα πανηγυρίζει τη μεγάλη επιστροφή», το οποίο αναφέρεται στην παρουσία της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Βιέννης Ferien-Messe Wien 2017 και στην αλματώδη αύξηση +60% των κρατήσεων από Αυστρία προς Ελλάδα για το 2017.
Ferien-Messe Wien αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την τουριστική αγορά της Κεντρικής Ευρώπης και φιλοξενεί περισσότερους από 800 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους... 200.000.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Österreich οι επιλογές των Αυστριακών, όσον αφορά στις κρατήσεις για τις διακοπές τους το 2017, επηρεάζονται κατ’ εξοχήν από τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις. Η Τουρκία έχει εξαφανισθεί και η Αίγυπτος με την Τυνησία καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Εξ αυτού του λόγου η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί κατά πολύ περισσότερο την επιτυχία του περασμένου έτους. Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,6 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα. Για το 2017 μάλιστα προβλέπεται όχι μόνο ότι θα κρατήσει την πρωτιά, αλλά θα αυξήσει σημαντικά την διαφορά της από τους ανταγωνιστές της, αφού ήδη οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση μεγαλύτερη του 60%.
Ανάλογου περιεχομένου άρθρα δημοσιεύθηκαν επίσης στις εφημερίδες Die Presse (τίτλος: «Καμία περικοπή πλέον για τις διακοπές»), Der Standard(τίτλος: «Η Ελλάδα επανακάμπτει») και Kronen Zeitung (τίτλος: «Οι πελάτες θέλουν να ταξιδέψουν και επιτρέπουν στους εαυτούς τους ακριβότερες διακοπές» και υπότιτλος: «Φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν τις περισσότερες προτιμήσεις»).

​​Σύμφωνα με την επικεφαλής της TUI Österreich, κ. Lisa Weddig, προβάδισμα στις επιλογές των Αυστριακών για το 2017 έχουν η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος, ενώ στην παλιά δυναμική της επιστρέφει η Κως -για την οποία οι κρατήσεις έχουν ήδη διπλασιαστεί σε σχέση με το 2016 - και για το λόγο αυτό ο Όμιλος την περασμένη εβδομάδα είχε αυξήσει κατά 15% τον αριθμό των πτήσεων προς αυτά τα τέσσερα ελληνικά νησιά. Ήδη από πλευράς TUI Österreich η προσφορά σε ξενοδοχεία της Κρήτης, της Ρόδου και της Κω έχει διευρυνθεί κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ καταγράφεται μία δυναμική τάση επιλογής των Αυστριακών σε μικρότερα νησιά, όπως η Κάρπαθος, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά.

Το Υπουργείο Τουρισμό έχει θέσει την Αυστρία μεταξύ των αγορών-στόχων στην προσπάθεια που κάνει να προσελκύσει τουρισμό υψηλού εισοδήματος. Σύμφωνα με τον TUI Österreich οι Αυστριακοί επιλέγουν με βασικό κριτήριο την ποιότητα και όχι την τιμή, με το μέσο όρο δαπάνης ανά ταξίδι να κυμαίνεται αρκετά ψηλά στα 900 ευρώ.

Σημαντική παρουσία από πλευράς Ελλήνων εκθετών - πλην ΕΟΤ - στην έκθεση Ferien-Messe Wien 2017 έχουν οι: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Βόλου, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ένωση Κάμπινγκ Ελλάδας, Δήμος Πάρου, Δήμος Αντιπάρου, Δήμος Σκιάθου, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας "Δημωφέλεια", Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις, όπως Helios Hotels, Louis Hotels ή οι ANEK LINES και MINOAN LINES.

Δεν υπάρχουν σχόλια: