Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Βραβεύτηκαν οι Καπετάνιοι «ήρωες»!

Δεν μπορούν να φαντασθούν τη ζωή τους χωρίς τη θάλασσα, καθώς έχουν ταυτιστεί μαζί της. Πάντα ήξεραν να τη δαμάζουν όσο σκληρή και αν είναι η ζωή μέσα σε αυτή, θέτοντας πάντα σε κίνδυνο τον εαυτό τους.
Ο λόγος για τους δεκαέξι πλοιάρχους που βραβεύθηκαν σήμερα για διασώσεις, παροχή βοήθειας και περισυλλογή ναυαγών, από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).
Πλοίαρχοι-φύλακες άγγελοι για τον άγνωστο συνάνθρωπο, που κινδυνεύει στις θάλασσες, δίνουν το «στίγμα» της ελληνικής ναυτοσύνης σε όλα τα μήκη και...

τα πλάτη.
Aυτή η ανθρωπιστική προσφορά του Eλληνα πλοιάρχου τιμήθηκε, από την Πανελλήνια Eνωση Πλοιάρχων Eμπορικού Nαυτικού (ΠEΠEN) στο πρόσωπο 15 πλοιάρχων, οι οποίοι στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς διέσωσαν 86 ανθρώπους, που κινδύνευαν στη θάλασσα.
Οι Κυκλάδες δεν θα μπορούσαν να είναι εκτός από αυτή την βράβευση καθώς δυο πλοίαρχοι βραβεύτηκαν στην εκδήλωση.
Συγκεκριμένα ο Ναξιώτης πλοίαρχος, Στέλιος Περιστεράκης που τιμήθηκε για ακόμα φορά από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) για τη συνδρομή του σε περιστατικά κινδύνου στη θάλασσα.
Ειδικότερα, ο καπετάνιος του «Άρτεμις» τιμήθηκε για την παροχή βοήθειας στο ιστιοφόρο «Traganta» με τρεις επιβαίνοντες στο Δρυονήσι της Πάρου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Επίσης ο Συριανός πλοίαρχος Λεονάρδος Παλαιολόγος, του Δ/Ξ-Ο/Γ ΖΕΦΥΡΟΣ της εταιρίας ELIN Shipping, βραβεύτηκε για την παροχή βοήθειας στο σκάφος QRU1, το οποίο ήταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και έντονης εισροής υδάτων και την περισυλλογή των επτά επιβαινόντων του στην Μύκονο και ασφαλή μεταφορά τους στο λιμάνι της Μυκόνου, στις 19 Αυγούστου 2016.
Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Πειραιώς Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: