Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Πώς θα είναι ο καιρός έως το τέλος του Χειμώνα

Nεότερες αναλύσεις θέλουν τον φετινό Χειμώνα να είναι ο πιο ψυχρός των τελευταίων ετών και με τα περισσότερα χιόνια, κάτι που ίσως συνεχιστεί ακόμα και ως τον Μάρτιο!
Όπως αναφέρει το Greek-weather.org το φαινόμενο Λα Νίνια, το αντίθετο του φαινομένου Ελ Νίνιο που έφερε πέρυσι ξηρασία σε πολλές περιοχές της χώρας και της Ευρώπης, οφείλεται 100% γι' αυτό τον πολικό καιρό που σαρώνει τη χώρα μας και την Ευρώπη γενικότερα.
Το Λα Νίνια θα έχει διάρκεια ως και τον Μάρτιο όπου σταδιακά θα υποχωρήσει από την γηραιά ήπειρο μας ωστόσο ως τότε φαίνεται να έχουμε δύσκολο Χειμώνα.
Πιο συγκεκριμένα, ως και τις 25 περίπου Ιανουαρίου φαίνεται να έχουμε αρκετές κακοκαιρίες κυρίως με βροχές και καταιγίδες στη χώρα μας και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Πιθανές οι χιονοπτώσεις μεταξύ 16-20 του μήνα και σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας.
Μεταξύ 25 Ιανουαρίου και 10 Φεβρουαρίου υπάρχει πιθανότητα για Αλκυονίδες μέρες, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και γενικότερα καλοκαιρία.
Μεταξύ 5-10 Φεβρουαρίου ως και τα τέλη του Φεβρουαρίου ίσως και το πρώτο μισό του Μάρτη, θα έχουμε νέες ψυχρές εισβολές με αρκετές βροχές και πολλά χιόνια σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα ως και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ μεγάλες είναι οι πιθανότητες για νέα χιόνια στην Θεσσαλονίκη και αυτή την φορά και μέσα στην Αθήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: