Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κύπελλο στον Πανναξιακό

Ο Πανναξιακός, κατάφερε χθες στο γήπεδο της Πάρου να πετύχει τον 1ο από τους δυο φετινούς του στόχους, αφού το τελευταίο διάστημα δείχνει... άλλη ΟΜΑΔΑ. Δεν είναι μόνο ...
 τα 7 γκολ σε δυο ματς, αλλά κυρίως το κλίμα και η ψυχολογία στο εσωτερικό της ομάδας. Όποιος τους έζησε από κοντά, είδε αυτό που έλειπε το προηγούμενο διάστημα, την ομοιογένεια δηλ, την ενότητα, την αυτοπεποίθηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το καλό κλίμα που υπάρχει, αφού μετά από αρκετό καιρό τα πειραχτήρια της ομάδας ''έχουν πιάσει και πάλι δουλειά'' και τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει.
Είχαμε γράψει προ ημερών ότι τα 3 συνεχόμενα ματς (Ηλιούπολη, Άνω Σύρος, Κως), είναι για τον Πανναξιακό η μισή χρονιά! Και φαίνεται πως η Ανάσταση έρχεται για την ομάδα της Νάξου, αφού Ηλιούπολη και Άνω Σύρος αποτελούν ήδη μια ευχάριστη ανάμνηση, ενώ όσον αφορά την Κω (που μάλλον τελικά θα έρθει), άπαντες οι παίχτες την περιμένουν πως και πως ...
Όσον αφορά τον χθεσινό τελικό, ο Πανναξιακός πήγε στην Πάρο ως το απόλυτο φαβορί και το επιβεβαίωσε!
Το ματς
Η ομάδα της Νάξου μπήκε στο γήπεδο με περισσότερο ''σεβασμό'' απ' ότι έπρεπε στον αντίπαλο, αφού μέχρι το 30' δεν είχε καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των Συριανών. Στο σημείο εκείνο (32'), ο Νίκος Στάμος πήρε την φάση επάνω του και με υπέροχη ατομική προσπάθεια από δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαγρέ κάνοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση.
3 λεπτά αργότερα ο (αξιόλογος κατά τα άλλα) διαιτητής Κουζούμης, προσπάθησε να τινάξει το ματς στον αέρα, αποβάλλοντας άνευ λόγου και αιτίας τον Δήμα με 2η κίτρινη, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Πανναξιακών.
Στην ανάπαυλα, απ' το μυαλό όλων περνούσε ότι στην επανάληψη μπορεί να δούμε διαφορετικό ματς, αφού η ομάδα της Νάξου με αριθμητικό μειονέκτημα και με κόντρα τον δυνατό άνεμο ... θα είχε μάλλον δύσκολο έργο. Αυτό βέβαια δεν συνέβη ποτέ, καθώς στο 2ο ημίχρονο ο Πανναξιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και με ένα υπέροχο γκολ του Σταματίου στο 60' και ένα ακόμα του Καρούση στο 80' έδωσε στη νίκη διαστάσεις θριάμβου...
Κορυφαίοι απ' τους κυπελλούχους οι Κουφόπουλος, Κουτελιέρης, Στάμος, χωρίς πάντως να υστερεί κανείς, αφού για 1,5 ημίχρονο οι 10 έπρεπε να παίξουν για 11 ... και τα πήγαν περίφημα!
Εντυπώσεις
 Κατώτερη των περιστάσεων η Άνω Σύρος, δεν κατάφερε σε καμιά στιγμή να απειλήσει τον Πανναξιακό, ακόμα και όταν η ομάδα της Νάξου έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο φιναλίστ ήταν εμφανής, με την ομάδα της Νάξου να στέφεται δίκαια κυπελλούχος για 4η φορά στην ιστορία της.
Παννάξες
Πάρτι στις εξέδρες από περίπου 300 οπαδούς του Πανναξιακού που είχαν κάνει ''απόβαση'' στην Παρο, στην μεγαλύτερη αθλητική εκδρομή που έγινε ποτέ στις Κυκλάδες, αποθεώνοντας την ομάδα και διώχνοντας μακρυά την εσωστρέφεια. Συγχαρητήρια στα παιδιά του συνδέσμου φιλάθλων του Πανναξιακού, που έτρεξαν, πλήρωσαν ακόμα κι απ' την τσέπη τους για να πραγματοποιηθεί η εκστρατεία, αλλά δικαιώθηκαν απ' το αποτέλεσμα!
3ο ημίχρονο
Αποθέωση για τον Νίκο Στάμο λίγο πριν το κύπελλο, αφού οι συμπαίχτες του, του κρέμασαν όλα τα μετάλλια στο λαιμό και τον σήκωσαν ψηλά, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και την προσφορά του στη φετινή σεζόν.
Αποθέωση και για τον φυσικό αρχηγό αυτής της ομάδας τον Μιχάλη Αγγελή, που σήκωσε το κύπελλο στην Παρο με το γνωστό σύνθημα να δονεί την ατμόσφαιρα...

Πανναξιακός (Βλαστός) Θέμελης, Καζανάς (Κατσάνης), Κουφόπουλος, Παπαδόπουλος, Τόσκας, Δήμας, Καρούσης, Κουτελιέρης, Σταματίου (Κολιούσης), Στάμος (Αγγελής), Σουσούνης.

Ανω Συρος (Πούλος) Σαγρές, Σούρλας, Βαβουράκης, Δημητρακόπουλος (Βαμβακούσης), Αναγνωστόπουλος, Χαβδούλας, Δημόπουλος, Τζώρτζης, Στόιτσεφ, Μανουδάκης, Αλιφραγκής (Σαγγινέτος) 

Συγχαρητήρια σε όλους σας ... καλό Πάσχα!




















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην Παννάξα για την αρχοντική εμφάνιση και πιο πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοφανή εκδρομή ,για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, που διοργάνωσε ο σύνδεσμος ! Ευχαριστούμε παιδιά περάσαμε υπέροχα