Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

α) Ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος,
β) Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και
γ) Σεισάχθεια.
Οι ενέργειες αυτές όμως, πρέπει να γίνουν αυστηρά με τη σειρά που είναι εδώ. Διαφορετικά, θα έχουμε χειρότερα από τα σημερινά αποτελέσματα.
Η τρίτη ελληνική δημοκρατία, δηλαδή το πολιτικό σύστημα της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας, χρεοκόπησε την Ελλάδα. Επομένως, αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να ανατραπεί και να αλλάξει. Εκτός φυσικά και αν έμεινε έστω και ένας πολιτικά αφελής σ’ αυτόν τον τόπο που εξακολουθεί να εμπιστεύεται το μέλλον του σ’ αυτό το πολιτικό σύστημα. Που εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ίδιο πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και που την διατηρεί στη μεγαλύτερη χρονικά κρίση της ιστορίας της, μπορεί και να την βγάλει από αυτή. Εξαιρούνται φυσικά τα κρατικοδίαιτα παράσιτα, οι κομματικοί στρατοί και προφανώς η κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία που ελέγχει απόλυτα αυτό το πολιτικό σύστημα.
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, είναι περισσότερο ψυχολογικό και όχι οικονομικό πρόβλημα και αυτό θα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι μπήκαμε στο ευρώ χωρίς να έχουμε πραγματικές οικονομικές δυνατότητες και προοπτικές για να μπούμε. Όλοι πλέον ξέρουμε ότι οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών πολλαπλασιάστηκαν επί ευρώ. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι χρεοκοπήσαμε μέσα στο ευρώ και δεν έχουμε καμία απολύτως δυνατότητα άσκησης νομισματικής πολιτικής. Όλοι πλέον έχουμε αντιληφθεί ότι η μόνη λύση που μας έχει απομείνει είναι η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα. Όχι όμως με το ίδιο πολιτικό σύστημα.
Είμαστε σε μια μακρόχρονη κατοχή. Οι οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων εξαντλούνται. Ήδη αρχίσαμε να πουλάμε ακίνητα, αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά αντικείμενα σε εξευτελιστικές τιμές. Τα χρέη προς την εφορία και τις τράπεζες πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να ελπίζουμε ποτέ ότι θα σηκώσουμε ξανά κεφάλι, αν δεν υπάρξει γενναία διαγραφή χρεών και ταυτόχρονα δικαστικός επανέλεγχος όλων των κατοχικών δικαιοπραξιών που γίνονται στη σημερινή οικονομική κατοχή, προκειμένου να υπάρξουν διορθωτικές επεμβάσεις στα εξευτελιστικά τιμήματα, με τα οποία στην ουσία χάνονται περιουσίες. Περιουσίες που αποκτήθηκαν τίμια, με ιδρώτα και εργασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: