Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Πανναξιακός - Ατρόμητος Πειραιά 2-1

Ντέρμπι με τα όλα του σήμερα στο ΔΑΚ, ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες του ομίλου (όπως τουλάχιστον τις είχε χαρακτηρίσει ο πριν το ματς ο προπονητής του Ατρόμητου Σταύρος Ηλιόπουλος). Ένα παιχνίδι που είχε γκολ, φάσεις, νεύρα, πέναλτι, αποβολές και όπως συνήθως...
γίνεται στα ντέρμπι, έναν διαιτητή που κόντεψε να τινάξει το ματς στον αέρα, αφήνοντας με παράπονα και τις δυο ομάδες. Τη νίκη πήρε τελικά ο καλύτερος, που σήμερα ήταν ο Πανναξιακός, καθώς ο Ατρόμητος (που γνώρισε την 1η του φετινή ήττα) δεν δικαιολόγησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τη βαθμολογική του θέση.
Το ματς
Με τον Πανναξιακό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και τους παίχτες του Ατρόμητου σχεδόν να μην πατούν την περιοχή του Θέμελη κύλησε το 1ο ημίχρονο.
Ο Κώστας Δερμιτζάκης στο 5ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, μετά την έξοχη μεταβίβαση του Τζορμπατζάκη (σε μια φάση δουλεμένη εκατοντάδες φορές στις προπονήσεις), με τον Πανναξιακό να συνεχίζει την πίεση από το σημείο εκείνο και μετά, αλλά να μην καταφέρνει να πετύχει και 2ο γκολ. Αντιθέτως κινδύνευσε στη φάση του 42', όταν από ένα κερδισμένο φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής (και ενώ οι Πανναξιακοί ακόμα διαμαρτύρονταν στον ρέφερι Μακρυπόδη), από τη γρήγορη εκτέλεση ο Κρητικός βρέθηκε φάτσα με τον Θέμελη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.
Ίδια εικόνα στην επανάληψη, με τον Πανναξιακό να είναι κυρίαρχος, να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες αλλά να μην πετυχαίνει το 2ο γκολ που θα κλείδωνε το ματς.
Στο 62' οι γηπεδούχοι χάνουν τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Δερμιτζάκη - Ντούκα να μην καταφέρνουν να νικήσουν το Θωμόπουλο. Έρχεται στο 65' η αποβολή (2η κίτρινη) για τον Σταθουλόπουλο και τα πράγματα φαίνονται να γίνονται αρκετά δύσκολα για τον Ατρόμητο. Στο 70' ο Δερμιτζάκης ξεκινάει την κούρσα πίσω απ' την σέντρα, κρατάει τη μπάλα για να μην βγάλει οφ-σαιντ τους συμπαίχτες του, περνάει και δυο αμυντικούς των φιλοξενούμενων, βγαίνει τετ-α-τετ με τον Θωμόπουλο... αλλά πλασάρει άουτ. Και ενώ το γκολ έδειχνε να είναι θέμα χρόνου για τον Πανναξιακό... ο διαιτητής Μακρυπόδης ανακαλύπτει πέναλτι στο 80' σε ένα γέμισμα στα καρέ των γηπεδούχων και το γήπεδο παίρνει φωτιά. Ο Νταλάκος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1, γκολ που όμως δεν ήταν αρκετό να χαρίσει στον Ατρόμητο έστω το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς 5 λεπτά αργότερα ο Ντούκα σε μια οριακή φάση βγήκε φάτσα με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το τελικό 2-1. Ο Αριανούτσος στο 90' αμαρκάριστος, με σουτ από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ για τον Πανναξιακό. Το παιχνίδι τέλειωσε στο 97' αφού τόσες αποφάσισε ο ρέφερι πως ήταν οι καθυστερήσεις.
Εντυπώσεις
Δίκαιη πέρα για πέρα η νίκη για τον Πανναξιακό, που ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο. Πολλή και αδικαιολόγητη γρίνια από τους φιλοξενούμενους που δεν δικαιούταν σε καμία περίπτωση ούτε το βαθμό της ισοπαλίας, ασχέτως αν ο ρέφερι τους έβαλε στο κόλπο 10 λεπτά πριν το τέλος. Ο Ατρόμητος έκανε μάλλον ένα απ' τα χειρότερα φετινά του ματς, αν κρίνουμε απ' τη βαθμολογική του θέση και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ήταν αήττητος. Τα παράπονα για τη διαιτησία υπάρχουν εκατέρωθεν και είναι πολλά για ένα τρίο που σήμερα από ένα σημείο και μετά... έχασε το τόπι!

* Μετά τη λήξη του ματς, παίχτες των φιλοξενούμενων σε μεταξύ τους κουβέντα έλεγαν ο ένας στον άλλο μεταξύ σοβαρού και αστείου: αν είχες δώσει εσύ τέτοιο πέναλτι έστω και στο 5Χ5... ακόμα ξύλο θα παίζαμε!!!

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (ΒΛΑΣΤΟΣ) Θέμελης, Πετρόπουλος, Τζορμπατζάκης, Σταυρόπουλος, Τόσκας, Αριανούτσος, Τερόλης, Αθανασίου, Ντούκα (Κατσάνης), Δερμιτζάκης (Πολυκρέτης), Μπονιάκος (Κεμαβόρ)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ) Θωμόπουλος, Μπέλιας (Μητρόπουλος), Γαβαλάς, Κρητικός, Μαζαράκης, Νταλάκος, Κακκαβάς (Μυλωνάς), Λοϊζίδης, Μανουλίδης, Πολυχρονίδης (Σταθουλόπουλος), Δανασής






>

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

PALIKARIA!!! BRAVO BRAVO BRAVO