Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κακή εμφάνιση και ήττα απ' τον Ηρόδοτο με 2-3 στο ΔΑΚ

Κακή εμφάνιση και ήττα σήμερα στο ΔΑΚ για τον Πανναξιακό, ο οποίος απόλεσε το αήττητο, την υποδειγματική αμυντική λειτουργία και την καλή εικόνα που είχε ως τώρα σχηματίσει, υποχωρώντας στην 6η θέση της βαθμολογίας...

Το χειρότερο πρώτο ημίχρονο των δυο τελευταίων ετών (τουλάχιστον), ήταν η αιτία της εντός έδρας ήττας από τον Ηρόδοτο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες του Πανναξιακού δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι.
Το ματς
Με γραμμές ασύνδετες, την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών σε κακή μέρα και με τα λάθη στην άμυνα να  διαδέχονται το ένα το άλλο, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (στο ημίχρονο) με 0-3, με τον Ηρόδοτο στις τέσσερις ευκαιρίες του να έχει 3 γκολ και ένα δοκάρι.
Μόλις στο 8' χτύπησε το καμπανάκι με τον Σαλταπίδα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και δυο λεπτά αργότερα ο  Α. Ζαφείρης εκμεταλλευόμενος το λάθος των αμυντικών του Πανναξιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Ο Πανναξιακός προσπάθησε να αντιδράσει στο επόμενο κιόλας λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου κατέληξε στο δοκάρι του Δ. Ζαφείρη.
Στο 16ο λεπτό, η υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων είχε τελικό αποδέκτη τον Σαλταπίδα, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Με τον Πανναξιακό να είναι ανούσιος, χωρίς να μπορεί να απειλήσει και την ψυχολογία στο ναδίρ, κύλησε το υπόλοιπο ημίχρονο, μέχρι που ήρθε και το 0-3 στο 40' με την κεφαλιά του Χαρίτου έπειτα από στημένη φάση, να βάζει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων να διεκδικήσουν κάτι στη συνέχεια του παιχνιδιού...
Mission: Impossible
Το 0-3 φυσικά, δεν γυρίζει κάθε μέρα...
Ο Βλαστός έριξε στη μάχη Ανδρεόπουλο και Ντούκα με την έναρξη της επανάληψης, ο Πανναξιακός σοβαρεύτηκε και κυνήγησε τις όποιες πιθανότητες είχε για κάτι καλό και κατάφερε με τον Παπασταθόπουλο να μειώσει αρχικά με γυριστό σουτ σε 1-3 (60'), ξεσηκώνοντας ταυτόχρονα και την εξέδρα που έβλεπε ότι κάτι παει να γίνει στην επανάληψη...
Ο Ντούκα πέτυχε το 2-3 με κεφαλιά στο 76', με τον κόσμο να αρχίζει να πιστεύει πλέον στο θαύμα και τον Πανναξαικό να έχει μπροστά του περισσότερα από 15' λεπτά για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία απ' τη σημερινή αναμέτρηση.
Απ' το σημείο εκείνο όμως κι έπειτα, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις φάσεις που θα τους επέτρεπαν να φτάσουν στο τρίτο γκολ, αφού οι Κρητικοί αμύνθηκαν σωστά, ενώ τα πολλά νεύρα και οι καθυστερήσεις χάλασαν το ρυθμό του ματς.  
Το 2-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, που έδωσε τη δίκαιη νίκη στους παίχτες του Ηροδότου, οι οποίοι προσπέρασαν την ομάδα της Νάξου στη βαθμολογία.
Εν κατακλείδι...
Το σημερινό κάζο, θύμισε εκείνο της περσινής χρονιάς (στην εντός έδρας αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής) με την Τριγλία. Οι μεγάλες και έξυπνες ομάδες γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται τις κακές στιγμές και τις ήττες, οι οποίες ενίοτε βγαίνουν και σε καλό. Τα χαστούκια είναι διδακτικά... αρκεί βέβαια να διδάσκεσαι απ' τα λάθη σου. 
Αυτή η ήττα δεν σημαίνει τίποτα, αφού ο Πανναξιακός φέτος έχει δώσει δείγματα γραφής, τα οποία δεν σβήνονται μονοκοντυλιά. 
Συνέχεια την επόμενη Κυριακή, με ένα δύσκολο ματς στη Ραφήνα κόντρα στην Τριγλία, όπου εκτός των άλλων Τόσκας και Τσιτοφώτος περιμένουν τον Πανναξιακό.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Βλαστός) Γιουργούσης, Σάββας, Τσαρτσαράς, Μεσημέρης (Ανδρεόπουλος), Βάσος (Ντούκα), Καλογερής, Καρούσης, Παπαδόπουλος, Βούλγαρης (Μποδώνιας), Παπασταθόπουλος, Αριανούτσος

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Κολιτσιδάκης) Ζαφείρης Δ, Κοζυράκης, Αχιλλέως, Χαρίτος, Μπινιχάκης (Μωραϊτης), Μπαλάφας, Σαλταπίδας (Τσομπανάκης), Γεωργόπουλος, Ζαφείρης Α, Kurti, Χατζηανδρέου (Γιαπεντζάκης) 

Στα άλλα ματς:

ΑΕΚ-Τριγλία Ραφήνας  3-0
Κυανούς Αστέρας Βάρης-Ερμής Ζωνιανών  0-0
Θύελλα Ραφήνας-Περιστέρι  3-0
ΠΑΟ Κρουσσώνα-Κηφισιά  1-2
Α.Ο. Μανδραϊκός-Α.Ο. Αγίου Νικολάου 1-1
Ηλυσιακός-Αιγάλεω 1-0

Ρεπό: Περαμαϊκός



Δεν υπάρχουν σχόλια: